Undernärd dotter: En mammas kamp mot hunger och fattigdom i Sverige

Cyberattacker är en ständig och växande oro för företag i Sverige och världen över. Ett enda klick på en skadlig länk kan leda till allvarliga konsekvenser, vilket gör det viktigt för företag att implementera effektiva skyddslösningar. Telenors tjänst, SafeZone, erbjuder en modern och smart lösning för att skydda företag mot cyberhot.

Vad är SafeZone?

SafeZone är Telenors cybersäkerhetstjänst som blockerar skadliga webbsidor och cyberattacker innan de når användarens enhet. Dagens hotbild kräver att företag är proaktiva när det kommer till cybersäkerhet, och SafeZone är en enkel och effektiv lösning för att öka säkerheten på mobilnätet.

Hur SafeZone fungerar


  • Skydd mot skadliga länkar: SafeZone granskar alla länkar som användare klickar på, och blockerar dem som leder till farliga eller skadliga sidor. Detta förhindrar oavsiktliga klick som kan leda till dataintrång eller installation av skadlig programvara.



  • Ingen installation nödvändig: Eftersom skyddet är integrerat i Telenors mobilnät, behöver användarna inte installera någon extra mjukvara eller app; det aktiveras automatiskt.



  • Användarvänlighet: Användare behöver inte vidta några ytterligare åtgärder för att skydda sig. Bara genom att surfa via Telenors nät är de automatiskt skyddade av SafeZone.



  • Skydd på språng: Observera att SafeZone fungerar var som helst så länge du är ansluten till Telenors mobilnät. Det gör det säkrare att använda mobilnätet, särskilt jämfört med offentliga Wi-Fi-nätverk.



  • Automatisk uppdatering: Tjänsten uppdateras kontinuerligt för att skydda mot nya hot och skadliga webbsidor utan att användaren behöver göra något.


Marcus Lundblad, cybersäkerhetsexpert på Telenor, framhäver vikten av att kombinera tekniska lösningar som SafeZone med medvetenhet bland anställda. Detta ger en bättre beredskap mot cyberhot.

Vanliga cyberattacker

Cyberbrottslingar använder olika metoder för att attackera företag. Bland de vanligaste metoderna är phishing, där bedragare använder väl utformade e-postmeddelanden för att lura användare att klicka på skadliga länkar.

Exempel på phishing-attacker

Utbildning och företagets cybersäkerhetsstrategi

För företag är det avgörande att regelbundet utbilda sina anställda om cybersäkerhet. Med medvetenhet och träning kan personalen bättre identifiera och hantera hot.

Integrera SafeZone i cybersäkerhetsstrategin

Att använda SafeZone ska ses som en del av en större cybersäkerhetsstrategi. Det kan ge en tillgångspunkt till att skydda företaget mot skadliga länkar och attacker, men det är också viktigt att komplettera med andra skyddsåtgärder och utbildningar.

Vanliga frågor om SafeZone

Vad är SafeZone?
SafeZone är Telenors cybersäkerhetstjänst som blockerar farliga webblänkar och skyddar företag från cyberattacker.

Behöver jag installera något för att använda SafeZone?
Nej, SafeZone är integrerat i Telenors mobilnät och aktiveras automatiskt.

Hur fungerar Skyddet mot skadliga länkar?
Tjänsten granskar länkar och blockerar de som leder till skadliga sidor, vilket förhindrar dataintrång.

Är SafeZone effektiv mot alla typer av cyberattacker?
Även om SafeZone erbjuder ett starkt skydd, är det viktigt att företag också genomför utbildningar och har en omfattande cybersäkerhetsstrategi.

Kan jag använda SafeZone även när jag är utomlands?
Ja, så länge du är ansluten till Telenors mobilnät kan du använda SafeZone var som helst.

För mer information om SafeZone, klicka gärna här: Läs mer om SafeZone här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telenor och ej en artikel av Dagens industri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top